8 от най-вкусните европейски храни

Вижте какво си струва да опитате от европейската кулинария

8 от най-вкусните европейски храни

Снимка: Pixabay

Европа е много повече от просто древна история, крале и кралици, замъци и църкви. Европа също е дом на някои от най-вкусните и интересни храни в света. Представяме Ви най-вкусната традиционна европейска храна, според проучване на foodpanda. Нека ви покажем пътя на европейската кулинария и вкусовите различия в няколко страни.

Палачинки в Чехия

Снимка: Pixabay

Чехия вероятно е най-известна с голямото си разнообразие от бири, но страната също така предлага някои вкусни храни. Едно от задължителните ястия в Прага са палачинките. Тези десерти, подобни на креп, се пълнят с плодово сладко и се сервират на руло.

Къривурст в Германия

Снимка: Pixabay

В Германия има стотици разновидности наденица, но една от най-популярните версии за бързо хранене e къривурст. Наденицата се нарязва и се сервира с кетчуп и къри на прах, поръсени отгоре.

Пица в Италия

Снимка: Pixabay

Малко са страните, добре известни с чудесната кухня като Италия. И докато в италианската храна има повече от пица и тестени изделия, все пак трябва да опитате оригинала в Неапол.

Херинга в Холандия

Снимка: Pixabay

С уникалния холандски процес на консервиране на херинга, малката сребриста риба се е превърнала в символ на холандската храна.

Гулаш в Унгария

Снимка: Pixabay

Сърдечните унгарци ядат гулаш от векове. Обикновено е гъста яхния (или понякога супа) с месо и зеленчуци, подправена с червен пипер. Най-добре се сервира в купа с хляб и с бира.

Crème Catalan в Каталуня, Испания

Снимка: Pixabay

В съответствие с традицията, брюлето с ядки може да е много френско, но най-доброто ястие с карамел идва от Каталуня.

Яхния в Ирландия

Снимка: Pixabay

Може би това е прочутото ядене в мокрото ирландско време. Традиционно приготвена от агнешко месо, тази яхния е най-добрата в рекордите на Гинес.

Баница в България

Снимка: Economic.bg

Най-доброто от българската храна се крие в нейната Баница - смес от яйца, българско сирене, тесто, изпечено на фурна. Сервира се като храна за закуска, може да се яде гореща или студена, но е вкусна по всяко време на деня. Баница със спанак (спаначена баница), мляко (млечна баница) или тиква (тиквеник / Тиквеник) - всичко това е отличен избор, а в цяла България има много специални пекарни само за баница.

Коментари: 0