Откриха “корените на злото” в мозъка

Учени смятат, че злите деяния могат да се предотвратят

Откриха “корените на злото” в мозъка
4067 ~ 1 мин. четене

Учени от Нюйоркския университет в САЩ откриха „корените на злото“ в мозъка. От проучванията става ясно, че при извършването на зли дела определена част от мозъка се активира.

Целта на изследователите е била да разберат дали формирането на лошите намерения могат да се наблюдават в мозъка предварително, за да се предотвратят. Става дума както за предумишлено насилие и тормоз, така и за сексуална агресия. Те са установили, че непосредствено преди атака се активира регион в хипоталамуса – мозъчната област, контролираща телесната температура, апетита и съня.

Авторите на проучването обясниха, че изследването идентифицира мозъчните вериги, отговорни за мотивацията на агресията, която се формира, когато животните се подготвят за атака, пише The Telegraph.       
Частта от мозъка, която се задейства преди агресивно поведение се нарича вентролатерална част от вентромедиалния хипоталамус. Учените смятат, че откритието им може да доведе до създаване на лекарства, които помогат на хората да контролират агресивното поведение, пише Фокус

Подкрепи Economic.bg