Откриха първия в света денонощен магазин без персонал

Той е на шведския стартъп Wheelys и се намира в Шанхай

Откриха първия в света денонощен магазин без персонал

Снимка: Wheelys

11535 ~ 1 мин. четене

Вече работи първият в света денонощен хранителен магазин без персонал, който е отворен 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината. Той е на шведския стартъп Wheelys и се намира в Шанхай. Носи името Wheelys 247.

Така потребителите могат по всяко време да си купят нещо за хапване, цигари, десерти. Единствено трябва да имат на телефона си специално мобилно приложение, което дава достъп до магазина.
 
Всеки, който иска да пазарува, сканира баркодовете на желаните стоки и после сумата се удържа от кредитната му карта. В магазина са инсталирани охранителни камери, които следят за евентуални кражби и изнасяне на стоки без сканиране.
 
"Опитахме се да направим пазаруването по-иновативно, ефективно и по-евтино за хората, които  искат да стартират собствен бизнес като открият кафене или малко магазинче", обяснява пред TechCrunch изпълнителният директор на компанията Мария де ла Кроа. 
 
"Вярвам, че до 5-10 години всички магазини ще изглеждат така", допълва тя.
 
Компанията вече има опит в търговията без продавач, като е стартирала първо малко магазинче в малък шведски град миналата година. Преди това Wheelys придоби известност със своето решение за модулни вело кафенета - решение за хора, които искат да открият обект, но не могат да си позволят висок наем.
 

Подкрепи Economic.bg