Отличното представяне на технологичните компании повиши щатските акции

Не такава обаче е ситуацията с акциите на туристическите компании

Отличното представяне на технологичните компании повиши щатските акции

Снимка: БТА

300 ~ 2 мин. четене

Щатските акции повишиха стойността си в понеделник водени от големите технологични компании. Основна подкрепа за възходящото движение дават очакванията за добри финансови отчети тази седмица и преговорите за нови финансови стимули за справяне с икономиката, за справяне с последствията на COVID-19. Индустриалният индекс Dow Jones напредна със 114.88 пункта до 26584.77. S&P 500 се изкачи  с 0.74 на сто до 3239.41 пункта, докато силния интерес към технологичния сектор изпрати индекса NASDAQ с 1.7% по-високо до 10536.27 пункта.

Акциите на Apple се покачиха с 2.3%. Пазарната капитализация на Amazon напредна с 1.5%, след като няколко анализатори повишиха ценовите цели на компанията. Акциите на други свързани с технологиите акции, включително Facebook, Netflix и Alphabet, също поскъпнах в началото на седмицата.  В Европа преобладаваше смесена търговия като инвеститорите все още са предпазливи заради напрежението между САЩ и Китай и отново високия брой на заразени с COVID-19.

Акциите на компаниите за пътувания се понижиха, след като Великобритания наложи карантина за идващите от Испания. Основният индекс на острова FTSE 100 изгуби близо една трета от стойността си до 6104.88 пункта.  Икономическите данни в Китай показват, че индустриалните печалби са се покачили за юни, което говори, че страната се  възстановява от спирането на икономиката заради пандемията.

Политическата обстановка между САЩ и Китай продължава да всява напрежение на международната сцена, което насочва все повече капитали към златото, което е известно като актив убежище в периоди на несигурност. Ценният метал достигна до исторически максимум, след като поскъпна до 1941.36 долара за трой унция. Слабият долар беше в основата за поскъпване на петрола, но печалбите бяха ограничени от опасенията за нова вълна от корона вирус. Цената на нефта достигна 41.66 долара за барел, а сорта Брент се предлагаше при цена от $43.53.

Акценти от днес

Икономически данни – САЩ

Вниманието на пазарните участници през деня ще падне върху потребителското доверие, което показва нагласите на потребителите, това дали са песимистично или оптимистично настроение към финансовата ситуация. Предвид ситуацията в Америка с безработицата, мерките срещу корона вирус и напрежението в търговските отношения с Китай е оправдано очакванията да бъдат по слаби от предходния период, което ще покаже, че потребители са склонни да харчат по-малко средства.

Visa – Дневна

В период на пандемия картовите разплащания са най-използвания метод, което е положително за компании като Visa. През седмицата ще бъдат обявени финансовите отчети за Q2 на тази година, което би размърдало цената, която се намира в консолидация от началото на миналия месец. Възможно е покупка при пробив над горната граница на зоната на подкрепа около $201.

USD/CAD – Дневна

Валутната двойка се намира до локалния минимум от 10 юни, което се очаква да спре низходящото движение. Ако цената успее да се задържи над тази зона може а последва голяма корекция на спада и дори обръщане на низходящото движение. Въпреки голямата вероятност за поскъпване на валутната двойка остава рисково да е купува под 50 дневната средна.

Coffee – Седмична

Седмичната графика на кафето показва пробив и начало на новата свещ над нивото на подкрепа 107, което е добър сигнал за развитие на възходящо движение. Индикаторът Стохастик също показва, че се намираме в силно повишение на цената, което благоприятства влизането в дълга позиция. 

CAC40 – Дневна

Техническият анализа дава смесени сигнали за френския индекс. Имаме формация двоен връх, която показва, че индексът ще коригира част от стойността си, но от друга страна индексът се намира върху 50 дневната средна, която е силно ниво на подкрепа и може да последва отскачане.

Източник:

Подкрепи Economic.bg