Държавата иска надзорните фирми да губят лиценз при 2 нарушения

Регионалното министерство планира промени в ресорната наредба

Държавата иска надзорните фирми да губят лиценз при 2 нарушения
Лицензът на фирмите за строителен надзор да се отнема при 2, а не при 3 нарушения. Това е една от идеите, която може да залегне при промяната на нормативната уредба, заяви пред журналисти регионалният министър Петя Аврамова.

Министърът изтъкна, че обмисляните промени, които се отнасят до дейността на лицензираните фирми за строителен надзор, са в посока да има ефективен контрол по време на целия инвестиционен процес и като ангажименти по оценката на проекта, и като задължения по време на изпълнението на строителните дейности. Работната група обсъжда промени в нормативната уредба, касаещи не само строителния надзор, а и всички участници в инвестиционния процес – възложител, проектант, строител.

По-рано днес в присъствието на министър Аврамова, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и заместник-регионалният министър и ръководител на Управляващия орган на оперативна програма "Региони в растеж" Деница Николова подписаха договор на стойност 163.5 млн. лв. за изпълнение на проекта за модернизация на спешната медицинска помощ в страната.
Коментари: 0