Отново инцидент в казанлъшкия оръжеен завод „Арсенал”

Пострадали са шестима души, няма опасност за живота им

Отново инцидент в казанлъшкия оръжеен завод „Арсенал”

Шестима души пострадаха при инцидент в казанлъшкия оръжеен завод „Арсенал”. Аварията се е случила в цех 120 на Завод 3 на компанията. Мъжете са откарани в Спешния център в Казанлък като единият от пострадалите е в по-тежко състояние, но без опасност за живота, а останалите мъже са с различни повърхностни наранявания.

Пострадалите са на възраст от 23 до 60 години. От ръководството на оръжейницата заявиха, че пострадалите са: Димитър Д., Михаил Б., Десислав И. Георги Г. и Румен П. Митко С. Най-тежко е пострадал 23-годишният Димитър Д. Причините за локалното запалване се изясняват. Няма опасност за разрастване на аварията.

Припомняме, че през годините са се случвали много инциденти в казанлъшкото предприятие. През март тази година един човек загина и един беше със сериозни изгаряния при възпламеняване в помещение на цех 130 на завод 3.Няколко дни след инцидента пострадалият издъхна в болница от тежките рани.

През април 2016 г. отново при взрив в завод 3 имаше две жертви. В края на май също 2016 г. загина 52-годишен работник след взрив в обект на завод 4 на „Арсенал” АД.

В края на февруари 2014 г. при взрив загина 63-годишен работник. На 11 и 12 септември 2012 г. имаше серия от взривове в оръжейницата. На 21 юни 2011 г. при друг инцидент пострада тежко една жена, която почина по-късно от раните си в казанлъшката болница. „Арсенал” АД – Казанлък е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност.

Коментари: 0