Отпушват предсрочно магистрала „Хемус“

Има съпротива срещу внедряването на тол таксите, заяви новият регионален министър Николай Нанков

Отпушват предсрочно магистрала „Хемус“

Снимка: МРРБ

2138 ~ 1 мин. четене

Затворените частично за ремонти тунели "Ечемишка" и "Витиня", където се образуват километрични тапи, ще бъдат пуснати предсрочно. Това заяви новият министър на регионалното развитие Николай Нанков в сутрешния блок на Нова тв. Очаква се "Ечемишка" да бъде пуснат до края на юни, а "Витиня" - до средата на месец юли.

Николай Нанков подчерта, че приоритет за него ще бъде доизграждането на лот 3.2 на магистрала "Струма" в участъка през Кресненското дефиле и магистрала "Хемус".

"Много сме закъснели с изграждането на магистрала "Струма". Всичките процедури, които по закон трябва да извървим, ако успеем да ги ускорим, можем да започнем строителството за строеж през 2019 г.". заяви Нанков, като подчерта, че срокът за завършване е четири години, тоест до 2022 г.

По думите на регионалния министър до 2019 г. трябва да има избран изпълнител и строително разрешение за започване на строителство.

На въпрос за внедряването на тол таксите министър Нанков обясни, че има голяма съпротива против внедряването им, но според него това е един справедлив модел. "Националният интерес е свързан с внедряването на тол таксите", подчерта министърът на регионалното развитие.

Той допълни още, че с внедряването им постъпленията в Агенция "Пътна инфраструктура" ще се повишат с около половин милиард лева.

Подкрепи Economic.bg