Panasonic пуска в продажба мегафон преводач

Покупката му ще е обвързана с договор

Panasonic пуска в продажба мегафон преводач
3908 ~ 1 мин. четене

Японската корпорация Panasonic обяви, че ще пусне в продажба на пазара своя концептуална разработка – мегафон преводач. Устройството ще може автоматично в реално време на превежда от един език на друг.

Продажбите започват на 20 декември за корпоративни клиенти, към които основно е ориентиран този продукт. Те ще могат да закупят мегафона и трябва да се свържат с облачната услуга, която поддържа превода. Покупката обаче е обвързана с тригодишен договор, за който трябва да се плащат по 183 долара месечно.

През 2018 г производителят очаква да продаде около 10 хиляди единици (всички заедно с договор). Panasonic ще осигури също така актуализации и техническа поддръжка на софтуера и хардуера.

Първоначално устройството ще поддържа превод на три езика – японски, корейски и китайски. Превод ще може да се прави и от японски на английски, но не и обратно. Компанията обмисля към 2020 г. да добави още езици. Panasonic се надява, че новата услуга за превод може да се използва на места като гари, летища и туристически дестинации, където са необходими точни и бързи съобщения.

Подкрепи Economic.bg