Пандемията изстреля с 68% облачния бизнес на DocuWare в България

„Немечек България“ управлява центъра за поддръжка на германската компания у нас

Пандемията изстреля с 68% облачния бизнес на DocuWare в България

Снимка: Немечек България

1684 ~ 2 мин. четене
Автор: Economic.bg

Внезапната нужда от ускоряване на дигитализацията на бизнеса по време на пандемията от COVID-19 даде силен тласък на търсенето на облачни решения. Това ясно личи и в резултатите на германската софтуерна компания DocuWare, която е добре позната у нас покрай партньорството си с „Немечек България“. Глобалният играч отчете 68% ръст на приходите от cloud лицензи в България и 41% на глобално ниво.

Преди компаниите бяха по-скептични към възможността чувствителната им информация да бъде качена в cloud-a. Миналата година обаче тази тенденция рязко се обърна и това притеснение изчезна. В новата COVID-19 реалност, която наложи до голяма степен модела на дистанционна работа, компаниите осъзнаха колко по-изгодни за тях са тези решения“, коментира Веселка Данчева, търговски директор в „Немечек България“.

Според нея облачните решения спестяват ресурс и инвестиции, но и дават адекватни и сигурни решения за работа в новата реалност.

„Немечек“ разработва софтуерните решения на DocuWare вече две десетилетия, като в продължение на 17 години германската компания притежаваше и 20% дял от нея, който продаде през 2019 г. Партньорството им обаче продължи, като българският играч все още стои зад софтуерните решения, които също така предлага и внедрява. По-рано тази година стана ясно, че „Немечек“ ще изгради и управлява новия център за поддръжка на DocuWare.

Ръстът на бизнеса на DocuWare и разширяването на сътрудничеството с „Немечек България“ води и до разрастване на българските екипи от специалисти, които са ангажирани с разработването, поддръжката, предлагането и внедряването на софтуерните решения. Така през 2021 г. се планира професионалистите в тях да се увеличат с над 12%.

Основната причина за завишения интерес към облачни системи за дигитализацията на бизнеса е свързана с форсираните процеси на трансформация на работата и масовото въвеждане на хибриден и дистанционен модел. 75% от новите клиенти на DocuWare са били заинтересовани именно от такъв тип решения. Това е и основният двигател за успешното бизнес развитие на DocuWare през периода, като за фискалната 2020 година организацията отчита ръст на приходите на глобално ниво от 10.5% или достигане на ниво от 62.2 млн. евро.

Коментари: 0