Парен локомотив вози от София до Пловдив и Хисаря и обратно

Цената за двупосочно пътуване е близо 60 лв.

Парен локомотив вози от София до Пловдив и Хисаря и обратно

Българските железници продължават да развиват атракционните пътувания в страната. За първи път в историята си БДЖ пуска целодневна туристическа атракция с парен локомотив,  композицията „Тракийски романс“ се отправя към Пловдив и региона.

Пътуването на празничния 24 май дава възможност пътници от столицата и от града под тепетата да пътуват с парна тяга по два маршрута. Цената за двупосочно пътуване София – Пловдив – София е 59 лв., еднопосочните билети са по 39 лв., а празничната разходка с парния локомотив от Пловдив до Хисаря и назад ще е 28 лв. Децата до 7 годишна възраст пътуват безплатно в скута на родителите си,  

Своя дебют по направлението София – Пловдив – София и Пловдив – Хисаря – Пловдив ще направи локомотивът 05.01, управляван от популярния инженер и машинист Ангел Алексиев. В състава на влака ще бъде включен и вагонът на Борис ІІІ от композицията „Корона експрес“, който ще може за бъде посещаван като музей на колела.

По традиция, всеки пътник получава като подарък сувенири от пътуването и възможността след спирането на влака да се качи в парната машина, да се изцапа с въглища и да си направи снимка пред горящата горивна камера. 

Коментари: 0