Париж предоставя безплатни офиси на стартъпи

Те могат да се използват на пълен работен ден за период от една година

Париж предоставя безплатни офиси на стартъпи

Снимка: Pixabay

400 ~ 1 мин. четене
Превръщането на интересна идея в доходоносен бизнес може да се окаже трудна задача, особено когато става дума за голям и конкурентен град като Париж. Наемането на офис и плащането на данъци във френската столица е много скъпо, както и достъпът до технологии, пише Европейският портал за градове и граждани TheMayor.eu.

Иновационният център Station F помага стартиращи компании да се преборят с първоначалната им несигурност и липса на средства за стартиране на собствен бизнес, предоставяйки им безплатен офис на пълен работен ден, както и контакти с мрежа от предприемачи за период от една година. 

Инкубаторът е открит през юни 2018 г. в присъствието на френския президент Емануел Макрон и кмета на Париж Ан Идалго. Той се смята за най-големият кампус за стартъпи в света. Създаването му е финансирано изцяло от основателя на Free Ксавие Ниел, а проектът е разработен в партньорство с общината в Париж. 

Целта е Station F да предостави на стартиращи компании благоприятна среда и достъп до комунални услуги на по-ниски цени.

"Програмата, стартирала през 2017 г., търси истински бойци, не просто хора, завършили висши училища", споделя Роксана Варза, директор на Station F. Разположен на 34 хил. кв.м. площ в историческа сграда, която е превърната в кампус, центърът привлича хиляди млади хора, желаещи да превърнат в реалност своите бизнес идеи. 
Подкрепи Economic.bg