Първите смартфони с името Google

Pixel и Pixel XL ще са 5 и 5.5-инчови, със сензори за отпечатъци на гърба

Първите смартфони с името Google

Наскоро Google обяви, че спира да представя смартфони с името Nexus. Нa 4 oктомври се очакват новите модели, носещи името Google Pixel и Pixel XL. Двете устройства са обект на много спекулации в последните седмици, които най-вероятно ще работят с платформата Android 7.0 Nougat. Oчаква се смартфоните да бъдат произведени от HTC, които представиха и първия Nexus преди шест години.

В интернет се появиха първите изображения, показващи как изглежда предната част на устройствата, предаде PhoneArena, цитирани от Digital.bg. От снимките става ясно, че смартфоните няма да имат рамки около дисплеите. 

Google Pixel ще е с 4.99-инчов панел, докато Pixel XL ще е 5.46-инчово устройство. Любопитна подробност е, че те ще имат сензори за пръстови отпечатъци, които са разположени на гърба под задната камера.

Камера сензорите ще имат 12 и 8-мегапикселова резолюция и ще са произведени от Sony. Първите модели от новата серия Pixel ще се захранват от Snapdragon 821 процесори на Qualcomm. Вградената памет ще е 32GB/128GB, а цената на стартовата версия на Pixel XL се очаква да е приблизително $649. 

Коментари: 0