Пътна полиция спира регистрацията на нови коли заради липса на табели

В Русе, Варна и Бургас вече са изчерпани, а в София има до Нова година

Пътна полиция спира регистрацията на нови коли заради липса на табели
3707 ~ 1 мин. четене

Пътна полиция спира да регистрира нови коли в няколко града в страната поради липса на табели. Табелите вече са изчерпани в Русе, Варна и Бургас, а в София има само до Нова година, пише „24 часа“.

Причината за дефицита на табелите, е обжалване на обществена поръчка от една от фирмите участници в нея, поради което процедурата е спряна.

Само за ден столичният отдел на Пътна полиция регистрира около 500 коли, 80-100 от които са нови. За да влязат в движение те се нуждаят от регистрационни табели.

През февруари тази година МВР обявява обществена поръчка за изработка на 4,1 млн. табели на цена 24 млн. лв. Поканени за участие са 5 фирми, сред които и „Джи Ел Ем Системс“, която сезира КЗК за спиране на процедурата. Причината е, че фирмата се нуждае от разяснения по документацията за участие в обществената поръчка.

КЗК уважава жалбата и спира процедурата. От дружеството отнасят въпроса и до Върховния административен съд, където през октомври оставят в сила решението на КЗК.

Докато жалбите в апетитния търг валят, в три града спира регистрацията на нови коли и те трябва да обявят нови поръчки и да примат нови оферти. 

Подкрепи Economic.bg