„Патриотите“ предизборно се разграничават от ГЕРБ

Четирите години подкрепа за формацията на  Бойко Борисов са нанесли тежки щети на малките партньори, отчитат те

„Патриотите“ предизборно се разграничават от ГЕРБ

Снимка: Красимир Свраков

2486 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

След като в предишния мандат „Патриотите“ бяха коалиционни партньори на ГЕРБ и се подкрепяха безусловно, сега, месец преди предсрочните парламентарни избори, те дават заявка за отдръпване. Същата обаче даваха и през 2017 г., преди тогавашните парламентарни избори. След това ВМРО, НФСБ и „Атака“ подписаха коалиционно споразумение с формацията на Бойко Борисов, а в последствие „Воля“ също започна да подкрепя ГЕРБ.

В неделя коалицията „Българските патриоти“ (ВМРО, НФСБ и „Воля“)  регистрираха листите си за Пловдив и областта за изборите на 11 юли.

В предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив Александър Сиди, който е водач в града под тепетата от ВМРО, коментира, че неговата партия ще се бори за „решаването на големия въпрос с либералната пропаганда, на която сме свидетели сега“. Изказването му идва на фона на множеството разкрития от страна на служебното правителство за огромна корупция и злоупотреби с публични средства. Идва и след решението на Вашингтон да санкционира шестима българи, двама от които функционери на ВМРО.

„Това, което ни мотивира да се обединим с НФСБ и „Воля“ за участие в 46-тото Народно събрание, е самото 45-то Народно събрание. За 9-те си работни дни 45-ият парламент успя да натвори големи глупости. От реваншизъм и омраза махнаха хората на ВМРО от изборните секции и отвориха възможността в Турция да се правят много секции“, смята Сиди.

Той подчерта, че няма конкретно квотно разпределение на гласовете в листите между трите формации в „патриотичната“ коалиция, а преференциите могат да ги пренаредят.

Кандидат-депутатът допълни, че „Българските патриоти“ не виждат основа за бъдеща работа с ГЕРБ, тъй като 4-те години в коалиция са нанесли тежка репутационна вреда на ВМРО.

Сиди посочи и бъдещите управленски задачи на патриотичната коалиция – подобряване живота на хората, здравеопазване, образование, сигурност, доходи. По думите му прогнозният резултат за коалицията е между 5 и 7% от гласовете.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg