Пазарите скочиха, след като Байдън официално пое към Белия дом

Петролът достигна най-високите си нива от март месец насам

Пазарите скочиха, след като Байдън официално пое към Белия дом

Снимка: Pixabay

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Dow Jones се повиши за първи път в историята над 30 000 във вторник. Положителните новини относно коронавирусни ваксини и облекчаване на политическата несигурност в САЩ, след като администрацията на Тръмп направи първи стъпки към прехвърлянето на властта в ръцете на Джо Байдън, бяха основните движещи сили на пазарите. Индустриалната средна се покачи в 1.5%. Петролът достигна най-високите си нива от март, докато златото продължи негативното движение.  

Акценти днес

Икономически данни – САЩ

Акцентът за деня ще падне върху множеството икономически индикатори от САЩ. Най-голямо значение за инвеститорите ще имат седмичните молби за помощи при безработица в САЩ, които през изминалия отчетен период се повишиха повече от очакваното.

Инструмент на фокус

Netflix – Дневна

Акциите на компанията достигнаха зона на съпротива около 575 USD за акция, където движението на цената образува тренд обръщащ модел – троен връх. Последва рязко понижение в цената през следващите няколко дни, като за сега понижението остава ограничено над линията на подкрепа. Нашите очакванията са тенденцията да продължи поради засиления интерес към циклични компании от инвеститорите.   

GBP/JPY – Дневна

Валутната двойка се намира във възходящ тренд от средата на май. Цената направи пореден успешен пробив на 50-периодната експоненциална средна, като достигна интересно ниво. Ако цената успее да се задържи над зоната на съпротива около психологическото ниво 140, настроенията ни са бичи. Въпреки това, възможността за образуване на двоен връх около това ниво и понижение не е изключена.

Brent – Дневна

Цените на петрола се повишиха драстично от началото на месеца, след като няколко компании обявиха добри резултати в тестовете на потенциалните им ваксини за справяне с пандемията. Положителното движение успя да пробие дори зоната на съпротива образувана през април, като инвеститорите ще следят с интерес данните за запаси на лек суров петрол днес в 17:30 часа.

US Tech 100 NAS – 8 часова

Индексът се намира във възходящ тренд от началото на месеца, след разпродажбите в технологичните гиганти от резултатите на ваксината на Pfizer. Въпреки това, на графиката можем да видим образувана дивергенция на MACD спрямо цената, което показва намаляването на инерцията на биковете и е възможно в следващите няколко дни да има обрат в посоката на движение.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Коментари: 0