Пазарите отново в очакване на трудовата заетост в САЩ

Петролът леко се покачи, цинкът достигна 10-месечен връх

Пазарите отново в очакване на трудовата заетост в САЩ

Валутни пазари

Еврото се движеше нагоре и надолу по време на речта на Драги, докато накрая завърши по-ниско заради факта, че търсенето на единната валута намаля.

Хедж фондовете продължиха да продават двойката долар/йена и кросовете на йената. Пазарът изглежда е все още на прекалено дълги позиции във вaлутите срещу йената.

Лихви

ЕЦБ остави лихвите без промяна, каквито бяха и очакванията. Нямаше и големи промени в икономическите очаквания, въпреки че президентът Марио Драги отбеляза, че рисковете за спад са намалели.

Цените на периферните европейски облигации все пак успяха да нараснат и това доведе до спад на доходността с около 1% до 3% с изключение на португалските и гръцките книжа.

Суровини

Златото би трябвало да намери скоро подкрепа след голямото изчистване на позиции.

При индустриалните метали, ралито на цинка го доведе до 10-месечен връх. Goldman Sachs и други световни банки очакват да се появи недостиг на метала, който тази година е една от най-силно представящите се суровини.

Данни от САЩ показаха намаление на запасите на петрол. Te са спаднали с 1.37 млн. барела до 535.7 млн. барела.

В същото време обаче иранския министър на петрола изрази задоволството си от факта, че ОПЕК не е успял да постигне съгласие относно квотите на производство.

Капиталови пазари

Капиталовите пазари вчера отчетоха смесени резултати. Повечето борсови индекси завършиха с малки печалби, но имаше и такива със загуби.  

Коментари: 0