Пазарите с нови рекордни стойности след срещата на Фед

Цената на петрола обаче продължава да се свлича заради нарастващите запаси на черното злато в САЩ

Пазарите с нови рекордни стойности след срещата на Фед

Снимка: Pixabay

536 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските акции изтриха ранните загуби от сесията и скочиха до нови рекорди в сряда, след като Федералният резерв заяви, че не вижда повишаване в лихвените проценти до края на 2023 г. и че ще остави инфлацията да се покачи повече от обикновено, за да осигури пълно икономическо възстановяване.

Председателят на Фед, Джером Пауъл, заяви на пресконференцията, че централната банка ще трябва да види „съществен и устойчив“ скок в инфлацията от над 2%, преди да обмисли промени в сегашната си монетарна политика.

Dow Jones спечели 190 пункта, или 0.6%, до 33 015. Индексът затвори за първи път в историята над 33 000. S&P 500 изтри ранната загуба от 0.7% и приключи деня с повишение от 0.3% до рекордно високото си ниво от 3 974.

Междувременно европейските пазари затвориха по-ниско в очакване на пресконференцията на Фед.

Петролът се свлече за четвърта поредна сесия в сряда, след като опасенията от спад в търсенето на гориво в Европа и нарастващите запаси на петрол в САЩ натежаха върху настроенията на инвеститорите. Цените на златото скочиха в изминалата сесия след изказването на Фед.

Акценти днес

Икономически данни  – Великобритания и САЩ

Акцентът на деня ще падне върху решението BOE за това къде да бъде поставен основния лихвен процент на централната банка и размера на програмата за изкупуване на активи. Днес също ще получим и информация за седмичните молби за помощи при безработица в САЩ, които анализаторите очакват да бъдат с 12 хиляди по-малко от предходната седмица.

Инструмент на фокус

WBA

Акциите на компанията се намират във възходящ тренд. Цената образува двоен връх, докато линиите на бавния Стохастик успяха да се пресекат, което са два сигнала за обрат в посоката на движение. Очакванията ни са да видим корекция до около 50 ЕМА или образуваната възходяща тренд линия.

USD/JPY

Валутната двойка се намира във възходящ тренд. Цената изглежда достигна зона на съпротива около психологическото ниво от 109.00, като цената отново се понижи под тази зона. Очакванията ни са понижението да бъде ограничена над 50 периодната експоненциална средна, която многократно се явява като ниво на подкрепа за двойката.

XAU/USD – Дневна

Златото се намира в низходящ трендови канал, след като направи историческия пробив на 2000 USD за тройунция миналата година. Ценният метал беше подкрепен от пресконференцията на Фед на която Джером Пауъл затвърди изгледите на централната банка за поддържане на монетарната политика дори по-високи нива на инфлация.

Hong Kong 50 – Дневна

Индексът се намира в низходящо движение от средата на февруари, когато не успя да се задържи над психологическото ниво от 31 000. Последва корекция, като изглежда през последните няколко дни цената достигна зона на подкрепа образувана от 50 периодната експоненциална средна и предходно дъно. Предстои тест на низходящата тренд линия. Пробив и задържане над това ниво може да даде началото на нов възход.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0