Пазарите се вълнуват от предстоящата трудова заетост в САЩ

Силен спад на петрола

Пазарите се вълнуват от предстоящата трудова заетост в САЩ

ISM индекса за производствения сектор в САЩ  спадна с повече от прогнозираното. Той отчете 49.6 през август при очаквания за 52.0 и предишен резултат от 52.6. 11 от наблюдаваните от 18 сектора отчетоха отслабване. В същото време молбите за помощи срещу първоначална безработица излязоха 263 000 при очаквания за 265 000. Средните седмични стойности за последните четири седмици намаляха с 1000 до 263 000. Молбите срещу трайна безработица нараснаха с 14 000 до 2 159 000 при очаквания за 2 145 000.

Слабият ISM резултат свали долара, тъй като намаляха очакванията, че данните ще са достатъчно добри, за да позволят на Фед да повиши лихвите още през септември. Изключително голямо значение обаче ще има предстоящия доклад за трудовата заетост.

Долар/йена потвърди пробива над 50-дневната пълзяща средна и следваща цел е 100-дневната пълзяща средна на 105.38, която би трябвало да се окаже добра съпротива.

Паунд/долар остава в рейнджа от последните два месеца 1.30-1.35. Позиционирането е в къси и по този начин риска е курса да отиде на по-високи стойности ако настъпят силни продажби на долари.

Доходността по облигациите се опитва да пробие в посока нагоре

Доходността по американските облигации загубиха ранните печалби след слабия доклад за ISM индекса в производствения сектор. Накрая на деня те завършиха почти без промяна, а по време на търговията бяха достигнали едноседмични върхове.

Доходността по 10 годишните облигации нарасна с 0.2 базови пункта до 1.570% като по-рано беше пробила над 1.6% за първи път тази седмица.

Доходността по 10 годишните английски облигации нарасна с 6 базови пункта до 0.597% след като PMI индекса за производствения сектор в страната отчете едно от най-силните си покачвания.

Силен спад на петрола

Златото успя да задържи нивата от 1300 долара за тройунция благодарение на слабия резултат на ISM индекса за производствения сектор в САЩ. Първа подкрепа е 100-дневната пълзяща средна, която преминава през 1297 долара. Среброто след силното пропадане намери добра подкрепа при 100-дневната пълзяща средна на 18.28. Резултата от доклада за трудовата заетост ще даде следващата посока на благородните метали.

Медта остана почти без промяна докато пазарите оценяваха вероятностите за стачка в две мини в Китай.

Американският лек суров петрол падна с 2.7% до 43.51 долара за барел, тъй като пазарите все още се съмняват, че ще има замразяване на производството. Министъра на енергетиката в Русия Новак коментира, че може би цената трябва да падне и още преди неговата страна да се включи по-активно в дискусията.

Уолстрийт в очакване на доклада за трудовата заетост

Американските акции отново растяха в четвъртък и възстановиха първоначалните загуби, докато Уолстрийт е в очакване на доклада за трудовата заетост.

Автомобилните продажби отчетоха силни резултати през август, но изглежда растежа се забавя спрямо нивата преди една година.

Коментари: 0