Печалбите и приходите на Coca-Cola надхвърлиха нивата от 2019 г .

Компанията повиши прогнозата си за цялата година

Печалбите и приходите на Coca-Cola надхвърлиха нивата от 2019 г .

Снимка: Pixabay

708 ~ 2 мин. четене
Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Coca-Cola отчете приходи за второто тримесечие на тази година, които надминаха нивата от 2019 г., а това накара компанията да увеличи прогнозата си за цялата година, предава CNBC. Производителят съобщи, че е регистрирал приходи от 10.13 млрд. долара, след като анализаторите на Уолстрийт са очаквали 9.32 милиарда.

Фирмата отчете нетна печалба от 2.64 милиарда долара, или 61 цента на акция, за разлика от 1.78 млрд. долара, или 41 цента на акция година по-рано.

Продажбите са нараснали с 42% до 10.13 млрд. долара през второто тримесечие. Органичните приходи, които изключват въздействието на придобиванията са се повишили с 37%. Преди година компанията отчете най-големия си спад в тримесечните приходи от поне три десетилетия, тъй като правителствените мерки, свързани с коронавируса, доведоха до срив при търсенето. Компанията заяви, че каналите за консумация далеч от дома, като ресторанти и киносалони, се възстановяват на някои пазари, като Китай и Нигерия.

Отделът за газирани безалкохолни напитки на компанията отчете увеличение на обема с 14% през тримесечието. Бизнесът със сокове, млечни продукти и растителни напитки отчита ръст на обема от 25%, отчасти подхранван от силните продажби на Minute Maid и млякото Fairlife в Северна Америка. Сегментът за хидратация, спорт, кафе и чай също отбеляза ръст на обема от 25%.

За цялата година Coke сега очаква да постигне органичен ръст на приходите от 12% до 14%, в сравнение с предишните си прогнози за висок едноцифрен ръст. Компанията също така повиши прогнозата си за коригиран ръст на печалбата на акция до 13-15%, в сравнение с предишния диапазон от високи едноцифрени до ниски двуцифрени цифри.

Подкрепи Economic.bg