Утре отварят платното за София на „Тракия“ край Стара Загора

Движението в участъка на магистралата между Чирпан и Стара Загора ще е напълно възстановено

Утре отварят платното за София на „Тракия“ край Стара Загора

Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

3902 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

От утре за движение се пуска и платното за София в ремонтираният над 23-километров участък от автомагистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора. Миналата седмица движението в платното за Бургас също беше пуснато. Така с пълното възстановяване на трафика завършват планираните строителни работи по автомагистралата, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). През летните месеци пътуващите ще пътуват безопасно по обновения участък между Чирпан и Стара Загора.

С ремонта на 23-километровия участък приключи започналото през октомври миналата година поетапно обновяване на общо 52-километровия участък от „Тракия“. В края на април завърши и ремонтът на 16.5 км при връзката с автомагистрала „Марица“ и пътен възел „Чирпан – Изток“. Ремонтът на участъка между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“ с дължина 12 км приключи през миналата година.

Трасето е с възстановена носимоспособност на пътното тяло по метода студено рециклиране, с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите,  ремонтно-възстановителни дейности на  общо 18 съоръжения в 52 км участък, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа. Отсечката е с нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничителни системи, съобщават от АПИ.

Подкрепи Economic.bg