„Пентакс Медикъл“ откри в Пловдив най-големия европейски сервизен център за медицински ендоскопи

Той е разположен на 3000 кв. м площ и създава работа на 120 души

„Пентакс Медикъл“ откри в Пловдив най-големия европейски сервизен център за медицински ендоскопи
На 15 ноември 2018 г. бе открит нов сервизен център на световната компания Pentax Medical в Пловдив. На събитието присъстваха изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Стамен Янев, зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, кметът на район „Северен“ Ральо Ралев, почетният германски консул в България д-р Марияна Чолакова и първият консул в посолството на Япония с ресор „Икономически въпроси“ г-жа Таканаши.


От страна на Pentax Medical присъстваха изпълнителният директор за България Стефан Турийски, изпълнителният директор на компанията за цял свят и президент на Pentax Medical г-н Ботеро, президентът на компанията за регион Европа, Близкия Изток и Африка г-н Буркард, изпълнителният директор за сервизната дейност на компанията за цяла Европа Хосе Бермудес и много други почетни гости
Pentax Medical е световен лидер в производството на техника за ендоскопия и ултразвук, гастроенторопология и урология и друга медицинска техника. Компанията е част от японската Hoya Corporation, чиято дейност за Европа се управлява чрез германския офис на компанията.

Сервизният център в Пловдив е разположен на 3000 кв. м площ, компанията е създала и специализиран обучителен център за своите кадри, които към момента наброяват 120 души. В обучението, последващата квалификация и преквалификация се спазват традициите на японския стандарт и вътрешните правила на HOYA, казват от компанията.

Пловдив се очертава като един от предпочитаните градове за инвестиции, в който през последните години се откриха хиляди работни места и производства с особен акцент върху германските и австрийски инвестиции, както подчертаха зам.-кметът на Пловдив г-н Стоянов, кметът на район „Северен“ Ральо Ралев и г-жа Чолакова, която е представител и на Германо-българската индустриално-търговска камара.

Размерът на вложените средства за реализиране на проекта са в размер на 8 млн. лв. Новият сервизен център ще обслужва сервизната дейност на ендоскопска техника за цяла Европа. С това решение и инвестиция Pentax Medical Bulgaria се превръща в една от най-успешно развиващи се компании за 2017 г. в България.
Откриването бе и прекрасен повод за връчване по време на събитието на специална награда в класация „Гепард“ на изпълнителния директор за България Стефан Турийски за най-бързоразвиваща се компания, в която Pentax Medical Bulgaria е водеща за 2017 г. с ръст от 600% на приходите до 28 млн. лв.

Събитието бе издържано в корпоративните цветове бяло и червено, с интересни акценти, като след официалната част откриването продължи с парти за служителите и техните семейства, на което основния акцент за компанията бяха децата – бъдещето на Pentax Мedical, на Пловдив и на България като цяло. Водеща на събитието бе Елена Спирина, с цялостна PR и ивент организация от Party Management.


Коментари: 0