Пет шик хотела отвъд Полярния кръг

Където ще се радвате на удобства насред леда

Пет шик хотела отвъд Полярния кръг
Проникващ чак в душата студ, вечна тъмнина през зимата и пейзаж, подобен на този на луната - всичко това може да не е сред вашите ваканционни очаквания. Но няколко висококачествени хотели предлагат именно това за онези, които нямат нищо против да се порадват на удобства насред леда.

Построени да устоят на климатичната негостоприемност на Арктика, с устойчиви на атмосферни влияния материали и с конструктивни дизайнерски черти от жилищата на коренното население, тези хотели предлагат идеалното полярно преживяване.

Вижте пет свежи и уютни хотела, които може да резервирате за еднократно пътуване до края на земята.

1. Octola, Лапландия, ФинландияСнимка Octola

Не е лесно да намерите петзвездни квартири в Арктика, но висококачественият хотел Octola има всички затоплящи луксове, които можете да поискате, включително сауна на дърва; и 300 хектара частна пустош, която дори включва частна зона за отглеждане на елени. 

Проектиран от местното студио Sámi architect, този изключителен и отдалечен имот, с косите си покриви и дървени рамки, черпи вдъхновение за своята форма от традиционните заслони от лааву, изработени от местното население на северна Скандинавия.

2. North Pole Igloos, Северен полюсСнимка North Pole Igloos

За уникален престой в Арктика, резервирайте една нощ в „най-северния хотел в света“, за да бъдете един от малкото хора, които могат да твърдят, че са спали на Северния полюс. Хотелът включва няколко иглута, направени почти изцяло от стъкло, изпробвано в атмосферните условия, но през него най-добре може да се наблюдава Северното сияние.

Тъй като иглутата са преносими, позицията им на главния ледник на изолирания Северен полюс се променя с метеорологичните условия и може да се резервира само през месец април, тъй като това е най-безопасният месец за посещение на Арктическо море. През останалата част от годината иглутата могат да бъдат намерени на норвежкия архипелаг Свалбард, само на около 650 мили от полюса.

3. Hotel Arctic, Илулисат, Гренландия (Дания)Снимка Hotel Arctic

Hotel Arctic е само на две мили и половина от Илулисатския фьорд, обект от световното наследство на ЮНЕСКО, който включва един от най-активните ледници в света. Кацнал в причудливия град Илулисат, който е известен със своите дървени къщи, боядисани в пастелен цвят, хотел Arctic се състои от хотел, бирария и конферентен център. Най-готините варианти за настаняване обаче са осемте алуминиеви къщи тип иглу с изглед към залива Диско, само на кратка, но кокетна разходка от основния хотел по дървен мост, боядисан в доматено червено.

4. Svart Hotel, Гломфьорд, НорвегияСнимка Snøhetta

Предвиден да бъде открит през 2021 г., Svart балансира върху дървени кокили в подножието на втория по големина ледник в Норвегия, колосалния Свартисен. 
Събирайки енергия от лятното полунощно слънце, крайната цел на Svart е да бъде напълно самоустойчив и да произвежда толкова енергия, колкото използва .

5. Basecamp Baffin, остров Бафин, КанадаСнимка Weber Arctic

Разположен в снежните фиорди само на няколко градуса северно от Арктическия кръг на най-големия остров в Канада, Basecamp Baffin е скромно място за почивка, предназначено за каране на хели-ски в недокоснатите от човек планини на остров Бафин. Къщичките за настаняване са 4 и могат да поберат до осем гости .
Коментари: 0