Петролът поевтинява отново

Скоро санкциите срещу Иран ще се вдигнат и това ще увеличи натиска върху петролните котировки

Петролът поевтинява отново
172 ~ 1 мин. четене

След ръста си в четвъртък нефтът отново понижи цената си днес в очакване на отменянето на санкциите срещу Иран, съобщава Bloomberg.

Цената на фючърсите за март за петрол тип Брент на лондонската борса ICE Futures от сутринта намалява с 0,7% - до $ 30.67 за барел.

Цената за суров петрол WTI за февруари на търговия на Нюйоркската борса (NYMEX) падна с този път с 1.6% - до $ 30.69 за барел.

Тази седмица, в хода на търговията, цените на петрола паднаха под $ 30 за първи път от 12 години насам. Официлани лица от Иран казват, че имат планове за увеличаване на производството с 1 милион барела на ден в рамките на шест месеца.

"Най-вероятно, през уикенда ще стане известно вдигането на санкциите срещу Иран, които ще увеличат натиска върху петролните котировки през следващата седмица - каза ръководителят на изследователската компания на стоковия пазар Commerzbank. Мисля, че цените почти са достигнали дъното, но негативните настроения на пазарите остават".

В САЩ бензиновите запаси се увеличиха с 8.44 милиона барела, този ръст през последните две седмици е най-високият от 90-те години насам. Запасите в САЩ за седмицата са нараснали с 6.14 милиона барела на ден.

Подкрепи Economic.bg