Пхенян: Тръмп си проси ядрена война с посещенията си в Азия

В събота Вашингтон и Пхенян започнаха нови съвместни военноморски учения

Пхенян: Тръмп си проси ядрена война с посещенията си в Азия
2648 ~ 1 мин. четене

Северна Корея разпространи изявление, в което заявява, че американският президент Доналд Тръмп по време на първото си пътуване до Азия е показал, че е „разрушител“, както и че си проси война на Корейския полуостров, пише Reuters.

„Тръмп по време на посещенията си показа истинската си природа на разрушител на световния мир и стабилност и си просеше ядрена война на Корейския полуостров“, гласи изявление на Министерството на външните работи в Пхенян.

В сряда американският държавен глава предупреди Северна Корея да не подценява САЩ, докато завършваше визитата си в Южна Корея. Говорителят на севернокорейското външно министерство добави, че нищо няма да спре страната му да развива своята програма за ядрени оръжия.

По-рано в събота радио Voice of America съобщи, че Вашингтон и Сеул са започнали съвместни военноморски учения, в които ще участват три американски самолетоносача. Въпросните учения целят подобряване на работата при съвместните операции и в случай на въздушен удар. Те също така са демонстрация на „силна воля и твърда военна готовност за справяне с каквато и да било провокация от Северна Корея“, заяви под формата на изявление южнокорейската армия.Подкрепи Economic.bg