Philips купува медицинския производител Spectranetics за € 1.9 млрд.

Компанията се занимава с производството на иновативни устройства за лечение на сърдечни заболявания

Philips купува медицинския производител Spectranetics за € 1.9 млрд.
348 ~ 1 мин. четене
Холандската технологична компания Royal Philips придобива американския производител Spectranetics, специализиран в изработката на новаторски устройства за лечение на сърдечни заболявания. Стойността на сделката е 1.9 млрд. евро., предава Reuters.  

Информацията идва от баираната в Амстердам технологична компания, която се похвали, че разширява здравното си портфолио. 

Spectranetics използва различни иновативни техники, включително лазери и малки покрити с лекарства балони, с помощта на които почиства вътрешността на запушени вени и артерии. 

Philips ще плати по 38.50 щатски долара за акция. Това е с 27% над цената на един дял спрямо момента на затваряне борсата на 27 юни.

През последните пет години главният изпълнителен директор на Philips Франс ван Хютен успя да преобразува бившия конгломерат във фокусиран производител на оборудване за здравеопазване. За целта преобразува своето звено за осветление (LIGHT.AS) и продаде повечето от останалите си бизнеси с потребителски продукти.

Холандската марка изтъкна, че Spectranetics, която очаква продажби от около 300 млн. долара тази година, ще продължи да увеличава приходите си с двуцифрен темп и ще започне да добавя към тези на Philips през 2018 г.

Според информация на сайта на Spectranetics около 7 милиона души по света са с имплантирани техни сърдечни устройства, а ежегодно се поставят още 700 000 апарата. 
Подкрепи Economic.bg