Пламен Георгиев отказва да събори навесите и барбекюто на терасата си

Бившият председател на КПКОНПИ твърди, че те са законни, защото а построени преди Акт 16

Пламен Георгиев отказва да събори навесите и барбекюто на терасата си

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Бившият председател на антикорупционната комисия и все още неосъществен консул във Валенсия – Пламен Георгиев, е отказал да събори незаконното си барбекю, построено върху спорната си тераса. Той обжалва заповедта на кмета на община „Слатина“, която беше издадена след няколко неуспешни опита да се достигне до обекта на покрива на апартамента му. Наложи се общинските власти да поискат помощ от полицията.

Казусът с терасата на Пламен Георгиев доведе до оставката му, както и до оставката на директора на строителния контрол на Столична община - Влади Калинов, който пък заяви, че 60-те квадрата навеси и каручка, които са поставени там, са законни, тъй като изграждането им е станало преди акт 16.

Повторната инспекция на районната община показа, че строителството на два дървени навеса върху терасата наистина са извършени преди въвеждане на сградата в експлоатация, но въпреки това са незаконни. „Не, не трябва да бъдат там, това е нашето мнение, защото не отговарят на законната кота, по-високи са. В проектите покривите не съществуват“, заяви кметът на „Слатина” Наталия Стоянова, цитирана от bTV.

Георгиев и съпругата му обжалват с мотива, че незаконно построеното било там преди акт 16, като представят декларация от строителя, коментираха от общината.

Пламен Георгиев до момента отказва коментар пред bTV. Съдебното дело може да отнеме и години, а Георгиев вероятно ще дочака окончателното решение във Валенсия, където правителството реши да го изпрати като почетен консул. От външното ни министерство съобщиха, че Георгиев минава през подготовка. Чака се и одобрението на испанските власти.

Междувременно вестник „Сега“ съобщи, че към 20 септември Пламен Георгиев не е подал искане да бъде освободен от длъжността прокурор – позиция, несъвместима с тази на консул.
Коментари: 0