Платформата „Преоткрий България“ от утре става достъпна за туристите

Над 450 частни предприемачи се включиха в резервационната платформа

Платформата „Преоткрий България“ от утре става достъпна за туристите

МЕТРО и неговите бизнес партньори дадоха старт на платформата за резервации „Преоткрий България“ в подкрепа на българския туризъм

Снимка: МЕТРО

Автор: Метро

Онлайн системата за резервации „Преоткрий България“, създадена от МЕТРО и подкрепена от бизнес партньори, от утре ще бъде достъпна за всички туристи, които искат да запазят  хотел или ресторант чрез нея.

МЕТРО заедно с  големи български и международни компании като „Димитър Маджаров“, "Загорка" АД, системата на Coca Cola в България, Procter & Gamble, Mastercard, Пощенска банка, OMV, A1 и DNA създадоха платформата за по-малко от месец. Инициативата „Преоткрий България“ се осъществява в близко партньорство с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), обединяваща представителите на туристическия бизнес в цялата страна и се ползва от подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Министерство на туризма и Министерство на икономиката.

Вече над 450 частни предприемачи са се регистрирали в платформата, стана ясно по време на специално събитие в МЕТРО София, по време на което бе даден и официалният старт на платформата. В нея вече има качени оферти за хотели и ресторанти, но тя ще стане достъпна за всички от утре. Туристите ще имат възможност да резервират своята почивка в даден хотел, като може да заплатят още по време на резервацията или на място в хотела, стана ясно по време на представянето.

Такси и комисионни за направените резервации няма да се заплащат. Българските хотелиери и ресторантьори също няма да дължат комисиони, когато публикуват своите оферти, ако са приели ангажимент да спазват стандартите за безопасност в обектите си и предлагат ястия от меню с български рецепти в заведенията си.

Със специална презентация на меню от автентични български ястия в събитието се включиха водещи български готвачи, начело с главния готвач на МЕТРО Академия, шеф Юри Велев. За да улеснят собствениците и управителите на ресторанти, той и колегите му Андре Токев, Милен Панев и Влади Тодоров са разработили рецепти, съобразени със спецификата и вкуса на родните продукти и традиционните ни ястия. Рецептите отговарят на предпочитанията на българските туристи, търсещи високото качество на фермерското производство. Ястията ще бъдат представени в онлайн системата „Преоткрий България“, а ресторантьори и потребители ще имат възможност да ги адаптират според предпочитанията си.
Шеф Юри Велев и Веселин Дойков, кулинарна МЕТРО Академия, презентираха специалното меню от български ястия на „Преоткрий България“, подготвено от автентични български продукти.

В „Преоткрий България“ крайните клиенти ще могат да избират между качествените оферти за почивка и забавление на море и планина, както и да се възползват от специални предложения за продукти и услуги, осигурени от фирмите създатели на платформата.

„Приготвили сме 1000 ваучера на стойност 1000 лв. като безплатен финансов стимул за всички хотели и ресторанти, които са част от платформата. С тези средства те ще могат да направят първоначалното зареждане“, обяви Георги Гърневски, мениджър в „Метро кеш енд кери” по време на днешното събитие.

По време на представянето на платформата участие взе и Атила Йенисен, главен изпълнителен директор на МЕТРО България, който благодари на всички партньори на компанията. „Бизнесът преживява много трудни времена. Не знаем какво ще е поведението на потребителите, нито какви решения ще вземат те. Убедени сме, че тази инициатива ще даде добавена стойност както за ресторантите, така и за българските производители“, каза той.

Коментари: 0