Подготвят Стратегия за корпоративна социална отговорност

Целта е бизнесът да бъде все по-отговорен към средата около себе си

Подготвят Стратегия за корпоративна социална отговорност
3998 ~ 1 мин. четене

Работим по нова Стратегия за Корпоративната социална отговорност, в която ще бъдат разписани актуални мерки, включително и социални иновации, чрез които наистина да стимулираме бизнеса да бъде все по-отговорен към средата около себе си. Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, по време на дискусия, посветена на българските КСО практики, организирана от Икономическия и социален съвет.

Той посочи, че при изработването на новата Стратегия ще се търсят добрите и съвременни практики и политики, които са приложими и подходящи за икономиката и обществото. Адекватността на Стратегията е изключително важна, ако искаме да направим документ, който да е наистина ефективен в средата, в която живеем“, подчерта още той.

„В България имаме много добри практики за корпоративна социална отговорност, които вече са се превърнали в траен ангажимент и отговорност“, посочи вицепремиерът. Той поясни, че включването на малките и средни предприятия в тази сфера ще бъде приоритет в новата стратегия.

Министър Калфин обобщи, че страната ни има достатъчно натрупана международната практика в сферата на корпоративната социална отговорност. „Най-важното обаче е, че има интерес от страна и на работодателите, и на синдикатите, и на цялото общество, този инструмент на пазарната ни икономика да се развива успешно“, подчерта той.

 В рамките на дискусията, изказвания с предложения и препоръки направиха експерти от различни работодателски и синдикални организации, членове на Икономическия и социален съвет.

Коментари: 0