Полицията разпръсна палатковия лагер на Орлов мост

Полицията разпръсна палатковия лагер на Орлов мост

Снимка: Красимир Свраков

Полицията премахна палатковия лагер, който от седмица блокира Орлов мост. На място пристигна Мая Манолова, но полицията не я допуснаха до мястото заради провеждащата се специализирана акция. Арман Бабикян от „Отровното трио“ е арестуван и се намира в 1 РПУ. Още двайсетина души са арестувани, според хора от протеста.

Протестиращите казаха пред Манолова, че полицията е извела насила и "набързо" хората, без да се легитимират пред тях.

Самата акция е осъществена около 4.30 ч сутринта, от кадрите на Манолова се вижда как тентите и палатките са натоварени вече на камион и се извозват.

„Борисов ще си понесе отговорността за разправата и унижението срещу протестиращите. Защото унизеният е той, защото се е запънал на върха на държавата, а хората отдавна не го искат“, коментира Манолова, която е лидер на движението „Изправи се.БГ“ и бивш депутат от БСП.

Движението по ключовото кръстовище в София вече е свободно.

В официалното съобщение на МВР се посочва, че се е осъществила специализирана акция на територията на няколко града за възстановяването на обществения ред. Отстранени са протестиращите в Пловдив, Варна и Бургас. 

"МВР многократно е заявявало позицията, че уважава и гарантира правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната", пише в позицията на ведомството.

Коментари: 0