Полицаите се държаха като фенове от футболни агитки

Румяна Бъчварова има пълната ми подкрепа, заяви премиерът Борисов

Полицаите се държаха като фенове от футболни агитки

Снимка: Стоян Йотов

244 ~ 1 мин. четене

„Това, което ме притеснява истински, виждайки част от протестиращите, е страхът на хората от това какви хора ни охраняват. Защото ние никога не сме отказвали диалог, а вчера гледах клипове във Facebook и останалите социални мрежи, където част от протестиращите полицаи в поведението си не се различаваха от феновете на футболните агитки. Считам, че служителите на реда трябва да са пример за това какво не трябва да се прави.” Така премиерът Бойко Борисов коментира на сайта си ситуацията с протестиращите полицаи.

„Трябва да е ясно, че нито заплатите им се намаляват, нито привилегиите, а просто ги привеждаме в следващите години, защото заради това, което сме заварили, финансовите и пенсионните ни системи няма да издържат. Бюджетните дефици налагат да се правят съкращения и да се оптимизират разходите. Това е реалността, за съжаление“, добавя той.

Според него има още нещо, което не трябвало да се пропуска: „Несправянето с кражбите, с битовата престъпност, ако щете – и с техните преки задължения, означава, че там трябва да се направи реформа и качеството на работата да бъде такова, каквото хората очакват“.

Борисов беше категоричен, че вътрешният министър Румяна Бъчварова се ползва с пълното му доверие.

Подкрепи Economic.bg