Порожанов ще назначи още един чиновник, за да реши проблемите на биопроизводителите

Освен това министърът се съгласи да бъде изготвен дългосрочен план за развитие на сектор „Плодове и зеленчуци“

Порожанов ще назначи още един чиновник, за да реши проблемите на биопроизводителите
368 ~ 1 мин. четене
Земеделският министър Румен Порожанов ще назначи ресорен заместник-министър, който ще отговаря за биологичното земеделие, растениевъдството и картофопроизводството. Това стана ясно след днешната среща на министъра с браншовите асоциации. От ресорното министерство обявиха, че новият кадър ще бъде предложен от бранша.

Сред останалите искания на производителите, по които се стигна до консенсус, са изготвяне на дългосрочен план за развитие на сектор „Плодове и зеленчуци“, стратегия за възраждане на българското биопроизводство, както и участие на представители на асоциациите в работни групи и консултативни съвети.

Днес се проведе пореден протест на земеделците, а недоволството им идва заради наредба на министерството, с което се въвежда изключително строг регламент при установяване на замърсяване в биопродукция.

13 браншови организации отново поискаха оставката на земеделския министър с мотивите, че липсва адекватна политика и се ощетява родното производство.  Порожанов изрази съмнение, че неговата оставка ще помогне за решаване на проблемите, които от години съществуват в сектора.
Коментари: 0