Посещението на ирландски кръчми може да е само срещу ваксинация

Правителството в Дъблин обмисля яденето и пиенето на закрито да е възможно срещу документ за поставени две дози

Посещението на ирландски кръчми може да е само срещу ваксинация

Снимка: Pixabay

524 ~ 1 мин. четене

Правителството на Ирландия ще реши във вторник дали да разреши само на напълно ваксинираните да ядат и пият в барове и ресторанти.

В разговор с журналисти преди заседанието на кабинета министърът на транспорта Иймън Райън каза, че правителството обмисля препоръка на Националния екип за спешна помощ в областта на общественото здраве, която ще изисква хората „да показват статуса на ваксинация“.

Ограниченията могат да означават забавяне на планираното за понеделник повторно отваряне на заведенията на закрито, за да се даде време за разработване на система за управление на промените. Ирландия ще бъде едно от първите места в Европа, които ще въведат мярката, съобщава Reuters.

Барове, ресторанти и кафенета са затворени в Ирландия през по-голямата част от последните 16 месеца, като най-новата национална блокировка е в сила от края на декември. От 7 юни е разрешено хранене и пиене на открито.

Страната има петия най-висок процент на инфекции с COVID-19 от 31 страни, наблюдавани от Европейския център за контрол на заболяванията.

Подкрепи Economic.bg