Потребителското доверие в САЩ на най-високи нива за последната година

Слаб месец за металите

Потребителското доверие в САЩ на най-високи нива за последната година

Потребителското доверие в САЩ нарасна до 101.7q при прогнози за резултат от 97. Това е поредната новина, която надминава очакванията и показва, че икономическият растеж зад океана е стъпил на солидна основа. С напредването на седмицата и излизащите доклади стават все по-важни и ще определят кога Фед ще повиши лихвите, през септември или през декември.

В интервю пред телевизия Блумбърг Стенли Фишер говори за отрицателни лихви и мнението му за ефективността им в световен план. Фишер спомена за кратко и долара, и че той не е най-голямата грижа на Фед.

В Германия хармонизираният индекс на потребителските цени показа резултат от -0.1% на месечна основа, което няма да зарадва напоследък тихия Марио Драги.Потребителското и икономическото доверие в еврозоната също се забавиха през този месец.

След първоначалната слабост вчера по време на азиатската търговия, долара намери подкрепа и растеше през целия ден. Долар/йена скочи със 140 пипса от дъната до затварянето над 50-дневната пълзяща средна.

Евро/долар се търгуваше по подобен начин и затвори близо до 200-дневната пълзяща средна. Пробив на последната води до тест на нивата от 1.10.

Доходността по облигациите остана без промяна

Доходността по 10 годишните американските облигации остана без промяна като първоначалното напредване по доходността се изгуби след коментарите на вицепрезидента на Фед Стенли Фишер, които бяха в посока на по-скорошно увеличение на лихвите.

Слаб месец за металите

Златото продължи да пада и завършва месеца с обезценка от 3%, докато  Федералния резерв е все по-близо до увеличение на лихвите, което доведе до по-малки покупки на жълтия метал. Спадът през август е първи за този месец след 2009 година. Среброто загуби вчера 1%, а за месеца 8.2%.

Медта е на десет седмично дъно за седма поредна сесия, тъй като запасите нарастват, а щатският долар продължава да поскъпва.

Петролът поевтиня във вторник при подновената несигурност дали големите производители могат да се споразумеят за замразяване на производството и очакванията днес данните да покажат по-високи нива на запасите в САЩ.

Спад на индексите в САЩ

Уолстрийт отстъпи позиции и трите основни индекса завършиха със загуби. Дау Джоунс слезе с 48.69 пункта или 0.29% докато тестваше при отварянето ключовата съпротива на 18500, но накрая затвори на 18454.3.

Стандард енд Пуърс и Насдак се търгуваха по подобен начин. Първият индекс загуби 4.26 пункта или 0.20% и завърши на 2176.12. Вторият се раздели с 9.34 пункта или загуба от 0.18% и финишира на 5222.99.

Коментари: 0