Правителството иска от концесионерите да намалят цените на чадърите

Министерският съвет ще редуцира концесионната такса за този летен сезон със съответния процент на редукция

Правителството иска от концесионерите да намалят цените на чадърите

Снимка: Красимир Свраков

632 ~ 1 мин. четене

Служебното правителство ще отправи предложение до концесионерите на морски плажове да намалят цените на чадъри и шезлонги през този летен сезон. Срещу това Министерският съвет, в качеството си на концедент по договорите за концесии, ще намали размера на концесионното им възнаграждение или плащане.

Искането на кабинета е цените на плажните принадлежности да бъдат с между 50 и 100% под максималните цени по договор, а в случай, че такива не са определени - спрямо предлаганите цени през 2019 г. Съответно намалението на концесионната такса ще бъде с процента, с който са свалени цените на чадърите и шезлонгите. Изменението на съответния концесионен договор се оформя чрез сключване на допълнително споразумение с министъра на туризма, в срок до 10 дни от получаване на уведомлението.

Намаляването ще се прилага само ако за периода от сключване на допълнително споразумение за изменение на концесионния договор до 1 октомври 2021 г. концесионерът е предоставял чадъри и шезлонги на цени, които са не по-високи от определените с допълнителното споразумение и в случай, че за неизпълнение на това условие няма установен ред в концесионния договор или в допълнително споразумение.

Намаленият размер на концесионните такси следва да бъде заплатен от съответния концесионер в срок до 30 ноември 2021 г.

Коментари: 0