Правителството отпусна над 3,5 млн. лв. на МВР

Те са за ремонти и оборудване

Правителството отпусна над 3,5 млн. лв. на МВР
200 ~ 1 мин. четене

Над 3,5 млн. лв. са били отпуснати на системата на МВР. Министерското постановление е разписано вчера. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в централата на пловдивската пожарна.

Целевите средства са насочени за ремонти, оборудване и гориво.

„За ремонт на автомобилния парк на полицията са преведени 700 000 лв. Половин милион лв. са предвидени за доставка на гориво и резервни части на специализираните полицейски сили, за доставка на зимни автомобилни гуми за служебните коли - 720 000 лв. За акумулаторни батерии за патрулните автомобили са преведени 3000 лв., за компютърни конфигурации и принтери, пък са предвидени - 700 000 лв. Също така за гориво за отопление на основните структури на МВР в това число на Елхово и Смолян са заделени 600 000 лв, а за подобряване условията в помещенията в районните управления за прием на граждани са преведени други 100 000 лв“, обясни премиерът, цитиран от Darik.

„Ако това е причина да искат да събарят държавата, да продължават да го правят“, заяви той по повод на продължаващите протести на МВР.

Борисов допълни още, че 100 млн. лв. са били заделени за пенсионерите по Коледа, а над 50 млн. лв. допълнително ще бъдат дадени на животновъдите през следващата година. Премиерът акцентира и на увлечените заплати на учителите и социалните работници и в Спешната помощ. 

Подкрепи Economic.bg