Правителството реши да извозва евроделегатите и с автобуси

С предприемането на тези организационни мерки се цели облекчаване на пътното движение в столицата

Правителството реши да извозва евроделегатите и с автобуси
Месец и половина, след като България официално пое председателството на Съвета на Европейския съюз, правителството реши да регламентира възможността ръководителите на делегации и придружаващите ги делегати да могат да бъдат трансферирани групово с автобуси.

В мотивите към решението е посочено очевидното: индивидуалното извозване на делегатите между Националния дворец на културата (НДК), други локации със събития и хотелите, в които са настанени, затруднява и без това тежкият трафик в София в пиковите часове.

Това е широко прилагана практика при формати с подобен характер и при необходимост от групово придвижване на всички участници от и до конкретна локация. При нея се спазват идентични мерки за осигуряване безопасността на участниците и физически контрол върху транспортните средства, както и при транспорта с автомобил, пише в мотивите към решението.

С предприемането на тези организационни мерки се цели облекчаване на пътното движение в столицата и осигуряване на безопасни условия за транспортиране на делегатите, както и за участниците в движението в столицата.


Коментари: 0