Предложение: Камери в междуградските автобуси

Предложението ще бъде внесено за обсъждане от Асоциацията на пострадалите при катастрофи

Предложение: Камери в междуградските автобуси
836 ~ 1 мин. четене
Автор: Вероника Тонева
Тази седмица официално ще внесем в „Автомобилна администрация“ предложението да има видеорегистратор във всеки междуградски автобус. Ако е необходимо ще го внесем и в Народното събрание. Това заяви Владимир Тодоров, председател на Асоциацията на пострадалите при катастрофи пред Nova. 

Според него след монтирането на камери в линейките миналата година нарушенията са намалели с около 40%. Той коментира също, че устройствата имат контролиращ ефект върху водачите и че видеозаписите ще представляват доказателства пред съда в случай на инцидент.

До това предложение се стигна, след като миналата седмица автобус на фирмата „Юнион Ивкони“ се преобърна на магистралата и пострадаха 17 пътници. „Ако при катастрофата на автобуса на АМ „Тракия” до Ямбол имаше регистратор, сега нямаше да има чудене дали шофьорът е бил преуморен, дали е имало нерегламентирана смяна на шофьори, дали е имало засичане,” увери Тодоров.

Председателят на Асоциацията на пострадалите при катастрофи коментира, че цените на камерите варират между 100 и 200 лева, като в зависимост от големината на картите те могат да записват от 6 до 10 часа. Така няма да има курс в България, който да не може да бъде записан изцяло. 
Подкрепи Economic.bg