5 предложения за автентичен сувенир от местата, до които сте пътували

Забравете за стандартните ключодържатели и магнити за хладилник

5 предложения за автентичен сувенир от местата, до които сте пътували

Сувенирите са важна част от пътуването и много от пътешествениците искат да носят винаги по нещо вкъщи, което после ще им напомня за мястото, което са посетили и приключенията, които са имали. Забравете за стандартните ключодържатели, магнити за хладилник или чаши за кафе и дори дрехи. Пазаруването на сувенири е удоволствие, а не задължение. С правилния избор можете да спестите пари и в същото време можете да изненадате вашите близки. Вижте най-добрите автентични сувенири, които можете да си купите от страната, в която сте пътували.

1. Германия: халба


Халба за бира е добър избор за сувенир, особено ако сте в Германия по време на Октоберфест. Чашата за бира обикновено се прави от порцелан, калай или стъкло.

2. Белгия: Дантела


Белгия е дом на едни от най-добрите дантели и тапицерии в света. Белгийската дантела е винаги ръчно изработена и често включва използването на близо 100 различни конци. Брюксел и Брюж са известни с производството на тези сложни дантели.

3. Унгария: Червен пипер


Страхотно място, където може да намерите автентичен местен пипер е централния пазар в Будапеща. Унгарският пипер е уникален и се счита за по-мек, отколкото други, които растат в други региони. Също така е невероятно евтин.

4. Англия: Шоколад


Cadbury Chocolate е идеалният и най-сладък подарък за любимите хора.

5. Полша: Кехлибарено бижу


Кехлибареното бижу е типично за Полша и има стотици магазини, които продават качествени изработки. Полските златари имат повече от 80 имена за различните видове кехлибар. Смята се, че кехлибареното бижу носи късмет

Коментари: 0