Преговорите за правителство в Германия ще приключат до 4 февруари

Официалните преговори за сформиране на коалиция започнаха днес

Преговорите за правителство в Германия ще приключат до 4 февруари

Снимка: БТА

384 ~ 1 мин. четене
Партиите, участващи в коалиционни преговори за сформиране на следващото германско правителство, се опитват да приключат с тях до 4 февруари, предаде Ройтерс, като цитира Михаел Гросе-Брьомер, член на парламентарната група на консерваторите в парламента.

Партиите обаче ще си дадат резерва от няколко дни след тази дата, добави Гросе-Брьомер. Той направи изявлението си след днешното начало на официалните преговори за сформиране на коалиция на консервативните Християндемократически съюз (ХДС) и Християнсоциален съюз (ХСС) с Германската социалдемократическа партия (ГСДП).

След изборите на 24 септември миналата година, които не доведоха до ясен резултат, германският канцлер Ангела Меркел се опитваше в продължение на четири месеца да намери изход от политическата безизходица в най-голямата европейска икономика. 

Както ГСДП, така и ХДС и ХСС понесоха тежък удар на изборите. След провала на първия й опит за сформиране на коалиция резултатът от тези преговори ще бъде особено важен за канцлерката, отбелязва ДПА.
Коментари: 0