Президентството предупреди за измами от името на \"Българската коледа\"

Рекламна филмова къща набирала кандидати за лица на кампанията,това било злоупотреба

Президентството предупреди за измами от името на \

От администрацията на Президента Румен Радев обявиха, че са получили сигнали за предполагаема измамна схема, използваща името на дарителската кампания „Българската Коледа“. Организаторите на благотворителната инициатива под патронажа на държавния глава не са упълномощавали както физически, така и юридически лица да осъществяват дейност по набиране на нови лица за кампанията, съобщават от прессекретариата.

Дейността на Рекламна филмова къща „Златен лъв“ ЕООД, която провежда кампания в социалните мрежи за набиране на нови лица за „Българската Коледа“,  е опит за злоупотреба и измама с името на благотворителната инициатива.

Администрацията на президента се е обърнала към компетентните органи за предприемане на необходимите действия по случая, с оглед предотвратяване и преустановяване както на злоупотреби, така и уронване доверието в инициативата.

Молим гражданите да бъдат предпазливи и при получаване на подобно предложение да проявят съобразителност и своевременно да информират съответните компетентни органи, с оглед предотвратяване на измама, допълват от прессекретариата на държавния глава.

Коментари: 0