6 причини да си купите iPhone 8 вместо новия iPhone XS

Параметрите и при двата модела са доста близки, за разлика от цената им

6 причини да си купите iPhone 8 вместо новия iPhone XS
11668 ~ 3 мин. четене
Високотехнологичната компания Apple може току-що да е представила изцяло новите модели на iPhone, но все още има какво да харесаме повече относно старите модели – а в момента те са по-евтини от когато и да било.

След представянето на iPhone XR, iPhone XS и iPhone XS Max през миналата сряда, Apple намали цените на някои от по-старите си модели. Докато най-скъпият модел на компанията в момента надхвърля $1100, миналогодишният модел iPhone 8 спадна до по-разумните $600. И цената определено не е единственото нещо, което да обичаме в iPhone 8 – дизайнът и спецификациите му все още са конкурентни на новия флагман на Apple.

Ето ви 6 причини да си купите iPhone 8 пред новия iPhone XS, посочени от изданието BusinessInsider:

1. iPhone 8 струва с $400 по-малко от новия iPhone XS

Ако търсите достъпен телефон с актуални характеристики iPhone 8 определено е вариант. Той стартира с цени от $600, но ако търсите повече място за съхранение, цената ще се увеличи значително. Все пак е доста по-добра сделка от новия модел на Apple, който започва от $999 и може да стигне до $1,349.

2. iPhone 8 е по-лек и по-тънък от iPhone XS

При избора на нов телефон не всеки човек търси лек и тънък модел. Но ако това е приоритет за вас, то iPhone 8 е най-добрата опция.

iPhone 8:

тегло – 148 грама
дебелина – 7.3 мм

iPhone XS:

тегло – 177 грама
дебелина – 7.7 мм

3. iPhone 8 е водоустойчив и е с безжично зареждане, също като iPhone XS

Също като чисто новия iPhone XS, iPhone 8 е съвместим с безжичните зарядни устройства Qi. Освен това и той е водоустойчив до един метър във вода за период от 30 минути. 

Новият модел е малко „по-водоустойчив“, а от Apple казват, че може да бъде потопен в два метра вода за период до 30 минути.

4. iPhone8 има home бутон и скенер за пръстови отпечатъци

Въпреки че не е най-новата технология на Apple, всеки, който е използвал по-старите телефони на компанията оценява физическото съществуване на home бутона, заедно със скенера за пръстов отпечатък. Започвайки с iPhone X, Apple се отказа и от двете опции в полза на Face ID – технологията за разпознаване на лицето. iPhone XS също използва Face ID.

5. iPhone 8 има страхотна камера, която почти достига параметрите на тази на iPhone XS

iPhone 8 е с почти толкова добра камера, колкото тази на iPhone XS. При нея липсват функциите „портрет“ или „светлина за портрет“ и няма 2х оптично увеличение.

Предната камера има същите характеристики като iPhone XS, включително 7 MP обектив и 1080p HD видео. Задната камера на iPhone 8 има същия 12-мегапикселов широкоъгълен обектив, заедно с широко заснемане на цветове, четирицветна True Tone светкавица и 4K видеозапис.

6. iPhone 8 ще се ъпдейтне с най-новата версия на iOS – iOS 12

Всички модели на Apple от iPhone 5s насам ще се сдобият с новата версия на операционната система – iOS 12, която поетапно стартира от 17 септември, което означава, че iPhone 8 ще работи със същата версия като iPhone XS.

iOS 12 ще дойде с някои значими актуализации, включително повишаване на скоростта за по-стари телефони iPhone, промяна в системата за известяване, ново приложение за увеличена действителност и др.
Подкрепи Economic.bg