Приходите от 5G ще са големи, но ще се забавят във времето

Това стана ясно от думите на финансовия директор на AT&T Джон Стивънс

Приходите от 5G ще са големи, но ще се забавят във времето
Телеком гигантът AT&T е оптимист за перспективите за приходи от 5G услуги в дългосрочен план, но все пак очаква да минат години преди на пазара по-масово да навлязат устройства, които да ги поддържат. Това стана ясно от думите на финансовия директор на компанията Джон Стивънс, цитиран от Reuters. 

At&T е вторият по големина мобилен оператор в САЩ. Телекомът е един от най-напредничавите играчи на пазара, който вече тества мрежи от следващо поколение. Въпреки това прогнозата на компанията за 5G телефони не е така светла. 

Операторът очаква такива устройства да се появят на пазара в края на 2019 или началото на 2020 година. Това обаче не означава, че те ще бъдат бързо възприети от аудиторията. Според Стивънс едва 5% от потребителите обновяват смартфоните си всяко тримесечие. Това е индикатор, че секторът ще расте бавно. 

Според Стивънс моментът е вълнуващ, но въпреки че компанията е готова за новата технологична революция, все още е рано да се коментират предстоящите приходи от 5G през 2019 г. Той обаче вярва, че след пет години вече ще се чудим как е било възможно да живеем без супер бързите мрежи. 
Коментари: 0