4 приказни места в Гърция

Божествени плажове, прелестни острови, легенди, водни спортове и порция дзадзики

4 приказни места в Гърция

Снимка: Pixabay

9376 ~ 2 мин. четене

Ако решите да се впуснете в една незабравима романтична приказка, да се почувствате специални и заобиколени от вълшебни кътчета, то Гърция е мястото, което ще ви помогне да се почувствате точно така.

Божествени плажове, прелестни острови, легенди, водни спортове и порция дзадзики са нещата, с които можете да се запознаете отблизо и да вкусите от емоцията на гръцкия живот.

Санторини

Санторини е едно от най-посещаваните романтични места, където можете да се насладите на спиращи дъха гледки. Едно пътуване до Санторини с любимия човек е мечта за всеки пътешественик. Дестинациите, които можете да опознаете по време на престоя си на острова, са живописното селище Иа, Имеровигли, Акротири, град Фира, както и Червения плаж. Островът е очарователно място, което пленява своите посетители с невероятните си пейзажи и легенди. Това е един от най – известните острови в Гърция, характеризиращ се с интересна архитектура и богат избор от различни плажове. Април, май, началото на юни, края на септември и октомври са най – подходящите месеци за посещение, тъй като тогава времето е много приятно с лек средиземноморски бриз.

Корфу

Островът на нимфите, градината на боговете или смарагдовият остров, както го наричат понякога, е един от многото пленителни гръцки острови. Корфу е съвкупност от богато културно наследство, исторически паметници, зашеметяващи пейзажи, кристално чисто море, прекрасен средиземноморски климат и примамливи плажове. Туристите имат възможността да разгледат град Керкира, двореца „Ахилион“, курортите Палеокастрица и Сидари. На острова ежегодно се провеждат различни фестивали, които са съпроводени с много песни и танци. Шествията в столицата са най – грандиозни - носят се маски, приготвят се традиционни ястия, придружени с много музика и настроение. Корфу е вълшебна дестинация, която пленява със своята средиземноморска атмосфера и неповторим чар.

Лефкада

Лефкада, наричан още Лефкас, е четвъртият по големина остров в Йонийско море. Островът привлича посетители от цял свят, които искат да се докоснат до невероятна природа и едни от най – красивите плажове - Порто Кацики (включен в класациите на ТОП 10 плажове в света), Катизма, Егремни. Известни забележителности на острова е манастирът „Панагия Фанеромени“, както и едноименната столица на остров Лефкада - град  Лефкада. Островът е характерен с разнообразната си вечнозелена растителност, което го прави по – различен от останалите гръцки острови. Лефкада е един от двата гръцки острова, до които може да се стигне с кола, тъй като са свързани със сушата чрез мост.

Йонийски острови

Йонийските острови са разположени в Йонийско море, на запад от континентална Гърция като в състава им влизат шест големи и множество малки острови. Големите са Корфу, Лефкада, Кефалония, Итака, Закинтос, Китира. Тези великолепни дестинации се славят с изключителната си красота, богатата си растителност, която включва борови и маслинови гори. Най – популярните плажове, разположени по Йонийското крайбрежие са Катизма (о-в Лефкада), Порто Кацики (о-в Лефкада) , Миртос (о-в Кефалония), Навагио (о-в Закинтос), Егремни (о-в Лефкада). Йонийските острови впечатляват всеки пътешественик, докоснал се до красивите плажове, лазурното море, високите скали и превъзходните морски гледки. 

Коментари: 0