Приложението, което изпревари Facebook, Instagram и Snapchat

Приложението, което изпревари Facebook, Instagram и Snapchat
5672 ~ 2 мин. четене
Малко известно приложение, наречено Vero, застана на върха на магазина за приложения за iOS през последната седмица. Vero, което е на испански думата "Истина", е създадено от ливанския милиардер Айман Харири.

Приложението стартира през 2015 г., но доби огромна популярност през седмицата от 18 февруари, според App Annie, пише CNBC. По данните им само за 4 седмици до 18 февруари е отбелязан ръст от 1465% на свалянията на приложението.

От Vero отдават интереса към тях на факта, че много от на общностите за татуировки и косплей (преобразяване като измислени анимационни или филмови герои) започнали масово да мигрират към приложението от други социални медийни платформи. Търсенето в Instagram на "#vero" води до хиляди снимки на потребителите в Instagram, които приканват техните последователи да ги намерят и последват във Vero.

Но приложението изпитва и доста затруднения. Редица потребители съобщават за технически проблеми и сривове. От компанията казват, че се опитват да решат проблемите.

Как работи? 

Когато се присъедините, се регистрирате с вашето име, имейл и телефонен номер - във Vero няма потребителски имена. То е различно от Instagram, тъй като можете да споделяте не само снимки. Можете също така да споделяте връзки, музика, филми/телевизия, книги и места. 

И за разлика от алгоритъма на Instagram, информацията във Vero се показва в хронологичен ред. 

Подобно на другите социални платформи, можете да следвате вашите приятели, марки и профили на знаменитости. 

Привлекателността на Vero изглежда произтича от факта, че компанията обещава да не проследява данните и че ще запази приложението безплатно.

Потребителите могат да изтеглят Vero безплатно в момента, но компанията казва, че в крайна сметка ще таксува малка абонаментна такса.

Кой е Айман Харири?

Създателят на приложението Айман Харири е милиардер и един от синовете на бившия ливански премиер Рафик Харири, убит при бомбен атентат в Ливан през 2005 г. Завършил е компютърни науки в университета Джорджтаун в САЩ. Живее в Рияд, Саудитска Арабия. До 2013 г. е бил вицепрезидент на семейната компания Saudi Oger  -един от най-големите строителни конгломерати в Саудитска Арабия.
Коментари: 0