Продадоха на търг печат на цар Борис Първи за €118

Този важен за българската история артефакт не е изложен в музей в България, а е продаден в Хамбург

Продадоха на търг печат на цар Борис Първи за €118
8316 ~ 2 мин. четене

Печат на цар Борис Първи бе продаден на търг за €118. Първоначално се смяташе, че откритият монограм е на Михаил III Император на Източна римска империя, но по-късно бе установено, че на него пише Дуло - името на древния царски род на българите.

Този важен за българската история артефакт не е изложен в музей в България, а е продаден на търг в Хамбург на 16.11.2017 г. на изключително ниска цена, смятат от екипа на Руните говорят 2. Те продължават да задават своя въпрос към Цариградската патриаршия, Ватикана и редакторите на Библията - "ако не са едно и също лице Борис I и Михаил III, какво прави думата "Дуло" на печата?

Първата информация от печата, която показва рода и потеклото на Царя на Царете Борис- Михаил, е пусната. Текстът е написан на Вати с български руни, комбиниран с азбуката на Тот, известна днес като коптска и близка до днешната българска азбука. 

Същите руни бяха открити и преведени от трите пръстена на царя на царете Кубрат и колонизирания Тервел, допълват от екипа на Руните говорят 2. 

"Този печат налага да се пренапише онази част от историята, която се отнася за Царя на царете Борис I на Българската империя и познат като Император на Източната римска империя под името Михаил III. Велик български владетел, който никога не е бил побеждаван от Източната римска империя – това е първо. Това покръстване,  за което е писано толкова много, е само във фантазиите на болните мозъци от Цариградската патриаршия (съчинено по време на османското робство)", коментират още от екипа. 

Ето и превода от монограма на Борис-Михаил:

„Тия са от Управляващият Род, Звездите! Борис от Управляващия  Род на Учителите е!  От А*Тила Вуйчото!  От Бащата Котис потече, от виждащите в Пулии (обл. Пулия, Италия).  От Дома на Вълка построен (Рим) , от заровените сити!".

Коментари: 0