Продават два самолета на Елвис Пресли

\"Лиза Мари\" и \"Хаунд дог II\" ще бъдат предложени на търг, но не могат да летят

Продават два самолета на Елвис Пресли

Два частни самолета, собственост на Елвис Пресли - "Лиза Мари" и "Хаунд дог II", ще бъдат продадени на търг.

"Лиза Мари", кръстен на дъщерята на Краля на рока, бил закупен през 1975 г. Той е ремонтиран и включва голяма кабина с легло в цял размер и конферентна зала. 


Нито един от двата самолета не става за летене, но те бяха изложени в Грейсланд повече от 30 години за почитателите на Елвис. Те ще бъдат продадени от аукционна къща "Джулиънс", съобщава ВВС.


Пресли купил самолета Convair 880 през 1975 г., две години преди смъртта си, и платил около 300 000 долара за ремонтирането му и прекръстването му на "Лиза Мари". Той включва също баня със златни кранчета и стерео система с 50 говорителя. 


Опашката е украсена със знака на Пресли ТСВ, съкращение от Taking Care of Business. Последният полет на самолета бил свързан с превозването на бившата съпруга на Краля на рока Присила и актьора Джордж Хамилтън за погребението на Елвис.

Той бил продаден от баща му Върнън през 1978 г. и имал двама собственици, преди да бъде закупен от консорциум в съвместно дружество със собствениците на Грейсланд, така че да бъде изложен в туристическата атракция. Споразумението със собствениците и Грейсланд изтича тази година.

Самолетът "Хаунд дог II", модел Lockheed JetStar, бил купен през 1975 г. и пристига в Грейсланд през 1984 г. Самолетите се продават като един лот с възможност да се закупи земята до имението, за да бъдат изложени независимо от музея "Пресли".

Очаква се цената от продажбата на търга да достигне 15 милиона долара.

Коментари: 0