PSA и Fiat Chrysler водят разговори за сливане

Ако бъде постигнато споразумение, ще има нов глобален лидер на автомобилния пазар

PSA и Fiat Chrysler водят разговори за сливане
Френският автомобилен производител PSA (Peugeot-Citroën) потвърди, че се водят преговори за сливане с италианския конкурент Fiat Chrysler, с което би се създал нов световен лидер в автомобилната индустрия.

От италианската компания обявиха в съобщение, че потвърждават, „че се водят преговори, целящи създаването на една от водещите автомобилни групи в света“ с PSA, но отказаха да предоставят други подробности.

Сделка между двете компании би създала бизнес с комбинирана пазарна стойност от близо 50 млрд. долара.
Това е вторият опит на Fiat Chrysler за сливане през тази година, след като през юни италианският производител се отказа от сделка с Renault.

Потенциалното сливане обаче би се изправило пред значителни политически и финансови препятствия, пише BBC.

Засега дискусиите са в ранен етап и няма гаранция за окончателна сделка. Ако обаче се случи, се очаква главният изпълнителен директор на PSA Карлос Таварес да ръководи голямата група.

Джон Елкан, председател на Fiat Chrysler и ръководителят на италианската индустриална династия Анели, която контролира бизнеса, ще запази същата позиция в новата компания.

Сливането на двете групи би събрало редица марки под един покрив, включително Alfa Romeo, Citroën, Jeep, Opel, Peugeot и Vauxhall.
Коментари: 0