Путин може да се кандидатира за президент и през 2018 г.

\"Ще се съобразя с общия контекст, вътрешното усещане и настроение\", посочи руският президент

Путин може да се кандидатира за президент и през 2018 г.
100 ~ 2 мин. четене

Владимир Путин няма намерение да остава пожизнен президент на Русия, но не изключва възможността да се кандидатира отново за поста през 2018 г.  В интервю за агенция ТАСС руският държавен глава каза, че "за страната би било неправилно и вредно" той да остане до живот президент. Но обясни, че конституцията му дава право да се кандидатира и през 2018 г., което обаче по думите не означавало, че той ще взема такова решение, предаде БТА.

"Ще се съобразя с общия контекст, вътрешното усещане и настроение", посочи Путин и добави, че засега е рано да мисли за това и не знае дали ще се възползва от възможността да се кандидатира.

"Решенията на РФ по ситуацията в Крим бяха премислени и в успеха им нямаше съмнение, тъй като истината е на страната на Русия", заяви руският президент. На въпрос дали са били пресметнати последиците от присъединяването на Крим към РФ и дали всичко това ще завърши добре, Путин отговори: "Да. Това е стратегическо решение. И смятам, че така ще бъде." "Просто ние сме по-силни от всички, защото сме прави", допълни той и подчерта, че никога не е взимал волунтаристични решения.

Руският президент изрази увереност, че няма опасност от катастрофални последици за руската икономика от западните санкции в комбинация с падането на цените на петрола и на обезценяването на рублата. "Изкуственото повишаване на цените на нефта ще удари по онези, които го провокират", предупреди той.

Руският президент заяви, че Русия няма намерение да се надпреварва със страните от Запада или да спуска нова Желязна завеса.

"Страната ще отстоява геополитическите си интереси и ще следва собствения си дневен ред", подчерта той.
 Путин каза още, че се отнася спокойно към опитите отвън за натиск върху Русия.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg