Путин нареди изтегляне на войските от Сирия

Според руския президент терористите са унищожени

Путин нареди изтегляне на войските от Сирия
1696 ~ 1 мин. четене
Руският президент Владимир Путин е наредил на войските си да напуснат Сирия, съобщава ТАСС. Той посети изненадващо тази сутрин руската военна база Хмеймим в Сирия, придружаван от министъра на отбраната Сергей Шойгу, а на летището го посрещна сирийският президент Башар Асад.

Путин е заявил, че сирийската армия са унищожила само за две години „една от най-способните групировки за международен тероризъм“ и че ако терористите отново надигнат глава, „ще започнат невиждани удари“ срещу тях.

Миналата седмица генералният щаб на руската армия обяви освобождението на страната от "Ислямска държава", а Путин заяви, че на двата бряга на река Ефрат е „постигната пълна победа“ над терористичната групировка.

„Може и да са останали някои огнища на съпротива, но като цяло бойната работа на тази територия е приключена с, повтарям, пълна победа и разгром на терористите“, каза Путин.

Той отбеляза "смелостта, героизма, решителността, брилянтното обучение и професионализъм" на руските военнослужещи в Сирия. Според него "страната няма да забрави жертвите и загубите, претърпени в борбата срещу тероризма".  „Това няма да ни накара да скръстим ръцете си и да отстъпим. Това не е в характера на нашия народ. Напротив, тази памет ще ни даде допълнителни сили за изкореняване на абсолютното зло, което е международният тероризъм под каквато и маска да се крие той", подчерта Владимир Путин.

Подкрепи Economic.bg