Путин все още не е решил дали ще се кандидатира отново за президент

"Северен поток 2" е икономически изгоден както за Германия, така и за цяла Европа, смята руският президент

Путин все още не е решил дали ще се кандидатира отново за президент

Снимка: БТА

544 ~ 1 мин. четене

Руският президент Владимир Путин все още не е решил дали ще се кандидатира за нов президентски мандат през 2024 г. Това заяви замият той на годишната си пресконференция, която тази година се провежда онлайн заради пандемията. Путин получи възможност да се кандидатира след промяната на Конституцията.

„Не съм взел решение дали отивам, или не през 2024 г.“, каза Владимир Путин. „Формално решението се взима от хората, ще видя дали да го направя или не.“

Той коментира и темата „Северен поток 2“, отбелязвайки, че проектът е икономически изгоден както за Германия, така и за цяла Европа. Путин се надява новата администрация на САЩ да се отнесе към това „с уважение“. На фона на съобщението акциите на Газпром нарастват с почти 3% на Московската борса.

Путин се надява избраният за президент на САЩ Джо Байдън да помогне за решаването на някои от тежките проблеми в отношенията между Москва и Вашингтон. „Руските хакери не са се намесвали в американските избори и други вътрешни дела на САЩ. Всичко това са спекулации, които да развалят отношенията между страните“, каза държавният глава.

По време пресконференцията Владимир Путин отговори и на въпрос за възможността да бъдат отворени границите. Според него полетите ще бъдат разрешени веднага щом лекарите го одобрят. Държавният глава призова за развитие на вътрешния туризъм.

Руският президент отбеляза още, че ситуацията с коронавируса остава трудна. "Веднага щом лекарите разрешат, границите ще бъдат отворени", каза той.

Подкрепи Economic.bg